Bazalka

Výjimečný a žádaný produkt Bazalka od kvalitní značky Korenikralu je k dostání již dnes až neuvěřitelně levně! Akční cena 40 Kč. EAN: 8595666221026
Bazalka
Značka: Korenikralu
40 Dostupnost: SKLADEM
Ověřit dostupnost »

Popis produktu

Bazalka

balení
obsah
cena
cena za 100 g

malý sáček
9 g
24 Kč
266.7 Kč

malá kořenka
12 g
40 Kč
333.3 Kč

velký sáček 
90 g
160 Kč
177.8 Kč

velká kořenka
90 g
200 Kč
222.2 Kč

kilogram
1000 g
300 Kč
30.0 Kč

 
Bazalka je nádherně aromatická bylina, která je však velmi citlivá na teplo. Proto je doporučováno přidávat bazalku až těsně před servírováním.
Použití v kuchyni: pizza, saláty, těstoviny (více)
 

Anglický název: basil

Latinské jméno: Ocimum basilicum

Používaná část rostliny: listy

Chuť a vůně: lehké, svěží aroma s nádechem peprmintu

Zeměpisný původ: různé odrůdy bazalek rostou v mírném pásmu v Evropě, Asii, Africe i Americe
Použití bazalky v kuchyni
Bazalka je nádherně aromatická bylina, která je však velmi citlivá na teplo. Zvláště čerstvé listy rychle ztrácí své nezaměnitelné aroma a svěží zelenou barvu. Proto je doporučováno přidávat bazalku až těsně před servírováním. Často se proto používá do zeleninových salátů, kde si ji můžeme naplno vychutnat. Typickým salátem s bazalkou je italské caprese – tence nakrájená rajčata proložená plátky mozarelly, lehce zalité olivovým olejem a balzamikovým octem a posypané čerstvě nasekanou bazalkou. Tento salát je velmi oblíbený po celém světě a podává se jako předkrm s pečivem, nebo jako příloha ke grilovaným masům.

Dalším typickým použitím bazalky je omáčka pesto, vyráběná z bazalky, olivového oleje, piniových oříšků, česneku a tvrdého sýra. Rozdrcením a smícháním všech surovin vznikne pasta, kterou můžeme ochutit uvařené těstoviny nebo bramborové noky. Bazalku můžeme dále najít v bylinkových směsích jako je bouquet garni nebo provensálské bylinky.

Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou
Suroviny:1,25 kg nových brambor, vydrhnutých2 lžíce olivového oleje1 kg rajčat, nejlépe masitýchSůl a čerstvě mletý pepřBazalka80 – 100 g parmazánu, na jemnější verzi použijte mozarellu.Postup:Předehřejte troubu na 200 stupňů. Brambory vydrhněte kartáčkem nebo oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rajčata omyjte, vykrojte zelený střed od stopky a nakrájejte na asi 0,5 cm plátky. Zapékací mísu vymažte trochou oleje. Na dno rozložte vrstvu brambor, osolte, pokraďte rajčaty, opět osolte, opepřete a posypte částí sýra a bazalkou. Takto střídavě vrstvěte brambory a rajčata do spotřebování všech surovin, trochu sýra a bazalky si nechte na později. Zakončete vrstvou rajčata pokapejte je olejem. Přikryjte poklicí nebo alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte do změknutí, zhruba 30 minut. Potom odklopte, na rajčata rozprostřete zbylý sýr a ještě asi 15 minut zapékejte. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut dojít. Podávejte s lístky čerstvé bazalky.
Dana Vaňurová, Libáň

Sáčky
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

Kořenky
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

Nevíte kde koupit koření bazalka? Podívejte se na mapu, a najděte nejbližšího prodejce.